Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

Ehrnrootin estevalmennus ja ponit treenaa

Viikko sitten käytiin Naken kanssa ekaa kertaa Henrik Ehrnrootin valmennuksessa Rabbelugnissa. Olipas kiva päästä pitkästä aikaa menemään kunnolla maneesissa. Jääkausi jatkuu vieläkin vaikka ulkona on +5 astetta, eikä tiet ja kenttä näytä sulavan millään ratsastus kuntoon.. Ollaankin Naken kanssa treenattu nyt vaan siirtymisiä sen mitä pystyy, mutta olisi siistiä päästä treenamaan kunnolla nyt kun on joululomakin ja aikaa riittää.. Ponitkin on nyt startti tauolla molemmat ainakin pari kuukautta joten Nakkelle riittää entistä enemmän aikaa.

Mutta takaisin valmennukseen. Aloitettiin siirtymisillä ensin käynti-ravi ja sen jälkeen käynti-laukka. Laukan nostoissa Nakke poikitti sisäänpäin vasemmassa kierroksessa mikä näkyi selvästi videolta ja ollaankin nyt treenattu sitä. Maastossa on hyvä treenata nostoja vuoro puolin vaikka tiet on ollutkin jäässä. Siellä ei saa tukea aidasta eikä automaattisesti nouse se oikea laukka. Joutuu vähän miettimään mitä tekee ja kummasti se alkoi sujumaan kun tajusin päästää siitä vasemmasta ohjasta! TADAA :) Tämän jälkeen aloitettiin tulemaan kavaletteja volteilla ja suoralla uralla. Muutama toisto ja siirryttiin hyppäämään kahdeksikon tapaista, nopeita käännöksiä ja heti hyppy. Tää oli aika vaikeeta meille. Naken kanssa on vielä hankalaa säilyttää tiukoissa kurveissa laukka eteenpäin ja se tuntuikin jämähtävän paikalleen. Esteet hypättiin vinoon ja lähes aina tultiin esteen jälkeen vastalaukassa alas mikä vaikeutti tehtävää entisestään. Niin suorilla urilla kuin tässäkin harjoituksessa olin vieläkin kiinni siinä vasemmassa ohjassa liikaa ja Nakke ottikin välillä kiemurteluja. Saatiin toistaa aika monesti ennen kuin meni jakeluun ja tajusin lopettaa hetkeksi sen ohjassa roikkumisen, johan alkoi toimia! Loppuun hypättiin vielä lyhyitä rataharjoituksia. Esteet pidettiin aika pieninä n.80cm? suunnilleen.
Neuvoksi sain, että pitää välillä suuttua Nakelle. ;p Seuraavan kerran valmennus onkin 29pvä ja sitten  onkin jo vuoden vaihtumisen aika!




Annin kanssa aloitettiin treenaaminen tauon jälkeen nyt kunnolla. Se on startannut viimeksi lokakuun alussa ja pitänytkin sen jälkeen huilia. Muutamia kertoja oon kevyesti käväissyt lenkillä ja juoksuttanu sillon tällön. Katsotaan mitä saadaan kevääseen mennessä aikaseksi.

Annin treeni aloitettu luistelulla!


"hei mä tiiän et sul on siel jotain herkkuja !"

kaverukset lenkin jälkeen

Saga pääs hölkkäilemään Annin perässä,
tosin kumpikaan ei olisi malttanut hölkätä



Lähdössä ajamaan, mutta kenkä oli irronnut tarhassa..
Onneksi sain sen lyötyä takaisin kiinni ja päästiin matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti