Sivut

perjantai 31. tammikuuta 2014

onnistuneet estetreenit!

juhuuu, nyt on hyvä fiilis! Naken kanssa päästiin pitkästä aikaa hyppäämään kunnolla rataa. Nyt ollaankin pidetty hyppimisestä vähän taukoa, kun on ollut niin pirun kylmä. Edellinen valmennuskin peruuntui, mutta seuraava on 3pvä maanantaina. Jos maanantaina sujuu yhtä hyvin kun tänään niin sitten suunnataan kisoihin 9pvä!







Eilen treenit sujui varsinaisen hyvin. Lähdettiin läheiselle tallille hyppäämään maneesiin ihan itsenäisesti. Rata oli jo valmiiksi rakennettu ja sisälsi kaarevan linjan, kolmen pystyn linja 3 laukan välillä ja okseri-okseri linjan. Aloitin hyppäämällä radasta ensin osia pienemmillä esteillä ja sen jälkeen ratana. Lopuksi rata nostettiin 95-105 korkeuteen, eikä tuntunut yhtään hassummalta. Ei nostettu enempää, kun viime kerrasta oli kuitenkin kulunut jo sen verran aikaa, että saatiin nyt vaan hyvät pohjat alle. Nakke oli kaiken kaikkiaan tosi hyvällä tuulella, lähti helposti eteen ja tuli myös takaisin. Muutamia kertoja jouduin ottamaan vielä vähän liikaa kiinni ponnistuspaikkaa varmistellessa, mutta tän kokosilla ei vielä haitannut ja yli päästiin. Tosin jos esteet nousee niin tollasia virheitä ei pahemmin saisi tulla, jotta laukka säilyy. Yritin kuitenkin antaa Nakelle vähän enemmän tilaa edestä ja pitää ohjastuntuman mahdollisimman kevyenä, mutta kuitenkin molempien ohjien välissä. Tästä seurauksena mun omat kädet työntyi vähän liiankin eteen ajoittain ja suoristui.. Välillä linjoilla tuli vähän kiemurtelua esteiden välissä, mutta kun muistin itse skarpata ei ollut enää mitään ongelmaa.
Nakke on saanut ihan älyttämästi voimaa lisää. Se pystyy kannattelemaan paremmin itsensä läpi radan, eikä lysähdä ohjalle ja väsähdä. Vielä kuitenkin tasapainossa on kehittämisen varaa paljon, ettei esteen jälkeen pakka leviäisi kun tasapaino on kadoksissa hetken aikaa. Myös laukasta on tullut paljon kevyempää, eikä tappavan tasaista kaahotusta tai laahustusta, mistä oli vähän hidas ponnistaa. Tiukemmissa kaarteissakin laukka säilyy paremmin eikä häviä. Tänään Nakke tuntui kyllä hypätessä paremmalle kuin koskaan aikasemmin. Olispa aina tällästä!

Kouluvalmennuksistakin löytyy kuvamateriaalia, muta en ole saanut niitä vielä. Niistä lisää myöhemmin. Sunnuntaina vuorossa olisi tän vuoden ekat kisat, Lappeenrannassa alue HeB. Saa nähdä ollaanko menty yhtään eteenpäin. Nakke on ainakin tuntunut ihan hyvälle, katsotaan millanen känkkäränkkäpäivä sunnuntaille sattuu. ;)





videolla vähän treeniä ja loppu verryttelyä

             


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti